16:00

Sävast AIF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Sävast AIF

Ohtana/Aapua besegrar Sävast hemma på Byavallen med 5-0 (2-0)

Första halvlek domineras spelmässigt av OAFF men under dom första 25 minuterna skapar man förvånansvärt lite anfallsmässigt. I den 28:e minuten får OAFF en högerhörna som Örjan Pääjärvi skruvar in mot mål, bollen går via Adam till Mika Liikamaa som sätter bollen upp i nättaket till hemmaledning 1-0. Två minuter senare upprepas proceduren - en högerhörna från Örjan som Magnus Jatko är först på och nickar in 2-0. Sista kvarten av första halvlek blir spelmässigt likt inledningen med stort bollinnehav för OAFF men man har svårt att skapa målchanser. Vi går till pausdrickat med ledning 2-0.

Andra halvlek inleds med att Johannes Pekkari tar sig fram i straffområdet men skottet går utanför. I den 49:e minuten är det dags för Örjans känsliga vänsterfot - återigen en skruvad högerhörna som denna gång når Adam Zingmark vars bredsida betyder 3-0. Några minuter senare är Johannes framme igen men skottet går utanför. I matchminut 61 gör Johannes Pekkari en fin löpning på vänsterkanten där han tar sig förbi siste försvararen och spelar in bollen till Pär Alapää som sätter 4-0. Med kvarten kvar har Magnus Krekula ett läge inne i straffområdet men skottet går utanför. I den 82:a minuten kommer Martin Tano igenom på vänstersidan, inlägget når via ett Sävastben Johan Svanlöv som dundrar in 5-0. Minuten senare har Örjan Pääjärvi ett bra läge men bollen smiter strax över ribban. Domarens pipa ljuder för full tid och OAFF vinner med 5-0.

Sett över hela matchen är segern fullkomligt rättvis. Sävast var lite för ungt för att kunna hota ett starkt OAFF som ändå inte gör någon toppmatch. I ett stabilt hemmalag går dom extra plussen till: Mika Liikamaa som var bra i defensiven, följsam i offensiven och gjorde viktiga 1-0. Till Martin Krekula som är den som säkrar hemåt så att övriga försvarare vågar kliva upp i banan. Till Örjan Pääjärvi som var matchens bäste spelare. Örjan var magnifik denna dag och vänstern skapade målchanser vid alla fasta situationer. Sista extra plusset går till Joel Hiltunen som trots lång skadefrånvaro visade upp bra bollbehandling och säkert passningsspel.

Domare Simon Granström gör en OK match utan att glänsa.